reteta mamei
Gogosarii trebuie alesi , ii pune pe cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.
Spalam gogosarii, ii curatam de seminte, ii taiem felii si-i lasam sa se usuce.
Morcovii se spala bine si se taie rondele.
Hreanul se curata, se spala si se taie fasii. La fel procedam si cu radacina de telina.
Conopidei ii rupem florile, le spalam si le uscam.
Apa o punem la fiert impreuna cu zaharul, plicul de pikant fix, boabele de piper, foile de dafinsi otet.
Se lasa pana cand fierbe foaaaaarte bine.
In apa care fierbe punem gogosari la oparit, ii lasam 10-15 secunde si-I scoatem repede cu paleta spumaitoare :D
Gogosarii opariti se pun in borcane iar printre ei punem rondele de morcovi, fasii de hrean, frunze de telina, bucati de telina si flori de conopida.
Dupa ce am oparit toti gogosarii, folosim apa pentru a o turnam fierbinte peste gogosarii din borcane.
Infiletam bine borcanele si le intoarcem cu fundu-n sus. Le lasam pana se racesc un pic iar apoi le intoarcem si le lasam pana se racesc complet. Borcanul mare l-am invelit cu un prospop pana s-a racit.
Se pun in camara si se mananca la iarna.
Pofta buna!