Gogoşi

de articook in Dulciuri, 14 Iun 2010 | 5486 vizualizari

 

Făcute de mami! Sunt cei mai buni!!

 

INGREDIENTE

  • 700g faina
  • 120g zahar tos
  • 250g Philadelphia
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 2 oua
  • 250ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar pudra pentru pudrat gogosile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi:

Aluatul se obtine prin amestecarea ingredientelor: laptele caldut, ouale, uleiul, pliculetele de zahar vanilinat zaharul tos, philadelphia, coaja rasa de la o lamaie, pliculetele de drojdie uscata, faina si sarea. Prima data se pune faina. Dupa ce se framanta cam 20 min se lasa 1 ora la dospit. Daca nu creste aluatul in acest timp, puteti sa il mai lasati la crescut.

Putem incepe sa facem gogosile impartind aluatul in bucati mici pe care le rulam lungi de 15cm.

Pe urma din rulourile rezultate facem cercuri sau noduri exact ca si cum ati innoda o ata innodati ruloul de aluat.

Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana devin rumenii.

Dupa ce s-au scurs de ulei se pudreaza cu zahar si se pot servi cu o cana de lapte sau iaurt.


Pofta buna!

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (4)

Ina 1

14.06.2010, 18:11

rocsi, fa tu, ca vin si eu

Rocsi 1

14.06.2010, 18:24

ina nu vezi k manan si eu virtual la altii?si eu astept sa faca altii si eu sa mananc

Julie 1

15.06.2010, 09:33

Ce buna ar fi acum o gogoasa...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste