Gogosi a la Mena

de Cris2711 in Dulciuri, 9 Mai 2015 | 5212 vizualizari

 

Inspirata dupa reteta de Gogosi a Menei,eu le-am facut doar cu branza de vaci,fara smantana ca nu am avut,poate de aceea nu am reusit sa le modelez asa fain ca si Mena dar la gust sunt tare,tare bune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic de vanilie Bourbon lichida
  • 50 ml lapte
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • circa 300 ml ulei
  • un praf de scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi a la Mena:

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon.

Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat.

Cand este gata se formeaza cu lingura si se pun in uleiul incins(intr-o craticioara) si se prajesc intai pe o parte, apoi pe cealalta. A nu se praji prea tare.

Cand sunt gata se pun intr-o forma in care avem servetele de bucatarie care absorb uleiul in exces.

Se lasa la racit, apoi se dau prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Eu am servit alaturi de o cafea.

2

Am servit si cu inghetata de vanilie.

3

Am pus in aluat si un varf de cutit cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi a la Mena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi "de la Bunica"