Gogosi berlineze

de Angelina_Elena in Dulciuri, 13 Dec 2012 | 4993 vizualizari

 

By Miha!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 270 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi berlineze:

Intr-un castron punem drojdia, o amestecam cu zaharul si laptele caldut, apoi adaugam galbenusurile, untul topit si racit si coaja de portocale.

Amestecam foarte bine cu un tel.

La final incorporam faina cernuta si amestecata cu sarea.

Aluatul se framanta pana se uniformizeaza si devine neted si elastic. Lasam la dospit la loc caldut.

Rasturnam apoi aluatul pe masa infainata si-l framantam putin sa scoatem aerul.

Pe masa tapetata cu faina, intindem o foaie de aproximatin 1 cm grosime.

Taiem gogosi cu un pahar, apoi ii acoperim cu un prosop si ii lasam la crescut inca 1 ora.

Punem ulei intr-o cratita adanca si-l lasam sa se incinga foarte bine.

Se prajesc bine pe ambele parti, la foc mic spre mediu.

Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga de excesul de ulei, apoi se pudreaza cu zahar amestecat cu putina scortisoara.

Sunt foarte, foarte buni si super pufosi!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase, reteta mamei