Gogosi Fantezie

de divainbucatarie in Dulciuri, 3 Noi 2010 | 10727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 25g drojdie
  • 180 ml lapte cald
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • 50 g zahar pudra amestecat cu 1 varf de scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Fantezie:

Punem faina intr-un vas si ii facem o gaura in mijloc. In 3 linguri de lapte cald topim drojdia si o turnam in gaura facuta in faina. Amestecam putin apoi adaugam restul de lapte cald (in care am topit zaharul) si cele 2 oua batute.Continuam sa amestecam. Punem si uleiul, un varf de sare si zaharul vanilat. Obtinem un aluat moale pe care il mai framantam un minut. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa dospeasca la caldura pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul, dar nu foarte subtire si decupam gogosile cu ajutorul unor forme (flori, stelute, inimioare, fluturi – orice forma va place sau aveti la indemana). Punem uleiul la incins si prajim gogosile. Le lasam cam 1 minut pe fiecare parte, spre sfarsit chiar mai putin pentru ca uleiul este foarte incins si se pot arde. Le scoatem cu o lingura cu gauri pentru a se scurge uleiul. Pudram imediat cu zahar pudra, iar daca va place scortisoara puteti adauga un varf din acesata in zaharul pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Fantezie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelakitana 1

11.01.2013, 06:47

exact asa le fac si eu dar fara forme diferite, dar e f.b. ideea ta, multumesc pt.pont si ca ai amintit de ele, pt ca am pofta voi face si eu. Un an bun si dulce!

T I M E A 1

11.01.2013, 09:34

adry88 1

11.01.2013, 11:02

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide