Gratin rapid de dovlecei si branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 20828 vizualizari

 

Rapid si delicios in orice moment :)

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 3 oua
  • 6 linguri smantana
  • 300 gr branza( telemea)
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • turmeric( un praf bun)
  • 1 legatura de marar( sau patrunjel ce va place)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin rapid de dovlecei si branza:

Dovlecelul se rade se presara cu foarte putina sare si dupa doua trei minute se stoarce de zeama.( in sita sau in pumn cum doriti).

Se amesteca cu galbenusurile, branza faramitata( 250 gr), smantana, mararul( sau patrunjelul dupa caz sau ambele), turmericul,  uleiul de masline si pesmetul.

Albusurile batute spuma se incorporeaza usor. Deasupra radem branza( 50 gr).

Ungem o tavita ceramica cu ulei si punem compozitia.

Coacem pentru 35 de minute( aproximativ ) la 200 de grade. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin rapid de dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Mitinita 1

10.10.2014, 10:48

Acuma o fac Pe bune, chiar am dovlecei si imi era pofta de asa ceva

Mitinita 1

10.10.2014, 13:51

e in cuptor, tare bine miroase

RuxyRux 1

11.10.2014, 12:08

Sper scumpa Miti...ca ti-a si placut! Ma bucur ca ai ales reteta mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei grecesti