Guguluf cu ciocolata

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 19 Feb 2010 | 5118 vizualizari

 

sursa de inspiratie Cuina Banateana

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 500 gr faina
  • zahar vanilat
  • 3, 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr ciocolata
  • nuca macinata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata:

Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.
Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.

Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.

Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom.
Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.
Eu am facut si o tava cu briose cu restul de aluat.

Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat. Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba