Gulyas din carne de curcan

de Panacris in Curcan, 3 Oct 2014 | 10281 vizualizari

 

În weekend-ul trecut am hălăduit prin împrejurimile Clujului și nu am putut rata diferitele feluri de gulyas. Așa că revenită în Răgățime, am pus aparatul Multicooker, alias Laurentiu Ionel la treabă. Super simplu, super bun, super aromat! Spor la treabă!

 

INGREDIENTE

  • carne de curcan fără os cca. 1000 g,
  • ceapă roșie 3 bucăți,
  • untură de gâscă 2-3 linguri,
  • morcovi 2 bucăți,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • sare iodată,
  • foaie de dafin 2 bucăți,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 2-3 căței,
  • cimbru,
  • cartofi 4-5 bucăți,
  • vin roșu demisec 100 ml,
  • pastă de roșii cca. 100 ml,
  • pastă de ardei 2 linguri,
  • boia de ardei dulce 2 lingurițe,
  • semințe de chimen 1 linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas din carne de curcan:

Carnea se curăță, se taie bucățele potrivite. Aparatul Multicooker Phillips se setează la programul Fry, pentru 10 minute, se pun bucățele de carne la călit în untura de gâscă, pentru cca. 10 minute. Ceapa, ardeiul, morcovul, se curăță, se taie mărunt, se adaugă la carnea prăjită, aparatul se setează la programul BOIL, pentru cca. 60 de minute, se adaugă cca. 1000 ml apă și apoi se apasă butonul START. După cele 60 de minute, se asezonează gulyas-ul cu sare, cimbru, piper, boia, semințe de chimen, pasta de roșii, pasta de ardei, vinul, apoi se setează aparatul din nou ptr cca. 30 de minute la boil. După 15 minute, se vor adăuga cartofii tăiați lunguieți și se mai lasă la fiert, până ce se gătesc. Gulyas-ul se servește fierbinte alături de murături de sezon. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in sos de smantana si rosii la Multicooker