Saptamana trecuta,am vazut la Master chef o farfurie interesanta si mult laudata de Scarlatescu;am facut-o si eu dar am ramas la...doar interesant!!!! poate incercati si voi ca nu-i greu de pregatit si spunet ce parere aveti.
Punem carnea intr-un castron, adaugam ceapa tocata foarte marunt, sare, piper dupa gust, putin cimbru si framantam cu mana adaugand cate putin ulei de masline. Lasam sa se odihneasca 20 minute.
In acest timp scoatem pulpa fructului de avocado, o punem intr-un castron, o stropim cu zeama de lamaie sa nu oxideze, apoi o pasam cu furculita sau cu blenderul. La sfarsit adaugam sare, ceapa tocata foarte fin si incorporam uleiul amestecand cu o lingura ca la salata de vinete.
Pentru oua, punem apa cu sare si otet intr-un vas pe foc iar cand clocoteste dam drumul usor la cate un ou pe rand, spart intr-un bol. Dupa 3 minute scoatem fiecare ou in farfurii mici si lasam sa se scurga apa din el.
Pe gratarul bine incins punem hamburgherii si-i lasam cate 2-3 min pe fiecare parte. In acest timp, punem pe farfurie 1-2 linguri de salata de avocado, deasupra hamburgherul, iar peste el oul poshat si se poate servi.