Icre Arici

de housy in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2010 | 8606 vizualizari

 

Intodeauna ornez asa icrele, in memoria bunicului meu care facea asta mereu, bucatar fiind de meserie

 

INGREDIENTE

  • 3-4 linguri cu icre (pastrate in borcan la frigider cu sare)
  • 4 linguri cu gris
  • 12-15 linguri cu apa
  • zeama de lamaie (1/2 lamaie)
  • putin piper alb
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre Arici:

- se fierbe grisul pana se ingroasa

- se da la racit

- apoi se mixeaza grisul cu icrele, adaugand pe parcurs si zeama de lamaie

- pentru a deveni mai albe is mai spumoase, se poate adauga putina apa RECE in timp ce mixati

PENTRU ORNAT:

- un cutit cu lama lata

- 5-7 masline negre mari, pe care le taiati felii 

- 4 boabe de piper negru

- 2 fasii inguste de gogosar (murat sau nu)

- dati forma ariciului (ca-n poza)

- infigeti feliutele de masline  (preucm tepii ariciului)

- puneti ochisorii, boticul si codita din boabele de piper

- gogosarul pentru a diferentia capul de restul trupului

                                                                        Ideal pentru copilasi ! !

 

TIPS-URI

1

nu adaugati sare, icrele sunt suficient de sarate

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre Arici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

27.06.2010, 22:45

felicitari , ai avut de la cine invata , am si eu niste icre proaspete , ulei nu pui deloc ?

Laly 1

27.06.2010, 23:14

Ce dragut ariciul tau.Cred ca este domestic,daca sta asa cuminte la tine pe farfurie

housy 1

03.07.2010, 21:19

ups....ba da.....pun si ulei....l-am uitat in reteta.....chiar parea cam usoara grisul cu icrele se freaca cu ulei...k la maioneza

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu de toate