Ied la gratar

de Julie in Mancaruri cu carne, 16 Sep 2011 | 21367 vizualizari

 

Carnea de ied este mai frageda decat carnea de miel, are o aroma mai usoara, iar la gust aduce mai mult cu cea de vita, decat cu cea de miel. Este mult mai sanatoasa decat carnea de vita sau pui, datorita continutului mic de grasimi. Este bogata in fier si vitamine din complexul B si poate fi folosita si in cure de slabire deoarece contine putine calorii. Pentru o aroma si un gust si mai bun, carnea de ied este recomandat a se marina inainte de gatire.

 

INGREDIENTE

  • carne de ied,
  • vin alb,
  • un strop de ulei,
  • sare,
  • piper boabe,
  • rondele de ceapa,
  • rondele de usturoi,
  • coriandru,
  • rozmarin,
  • dafin,
  • cimbru.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied la gratar:

Se amesteca vinul cu restul condimentelor, adaugate dupa gust. Se adauga carnea de ied, portionata si se lasa vasul acoperit, la rece peste noapte. A doua zi se scurge marinata si se pune carnea pe gratarul incins.

Friptura de ied poate fi servita cu legume la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ied la gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

17.09.2011, 21:06

Multumesc tuturor!
Bucataras, Sarbatoarea Tamaioasei de la Pietroasele a avut loc pe 4 septembrie...

mamaieelena 1

21.09.2011, 10:26

mmm bun

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la tava