Iepure cu bacon si gutuie

de elucubratiiculinare in Iepure, 27 Apr 2018 | 4245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane iepure
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g bacon cubulețe
  • 1 gutuie
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 crenguțe cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apă
  • 200 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri frunze de pătrunjel
  • 1/4 linguriță fulgi chilli
  • zeama de la 1/2 lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu bacon si gutuie:

Condimentăm copanele de iepure cu sare și piper.
Preîncălzim cuptorul la 180 grade C.

Într-o oală antiaderentă ce se va putea da ulterior la cuptor, încingem uleiul de măsline.
Gătim iepurele câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate și se păstrează la cald.
În aceeași oală adăugăm baconul și gătim 5-7 minute.

Ceapa se toacă mărunt, la fel și usturoiul.

Gutuia, se curăță de coajă și cotor, apoi se taie cubulețe.
Adăugăm ceapa, usturoiul și gutuia.
Gătim 12-15 minute, amestecând ocazional.
Adăugăm cimbru, dafin, apa și vinul.
Adăugăm iepurele, acoperim cu capac și dăm la cuptor pentru 45-50 minute.

Se scoate oala, se adaugă smântâna lichidă și se dă din nou la cuptor pentru alte 15 minute.

Într-un castron amestecăm frunzele de pătrunjel tocate mărunt cu fulgii de chilli și zeama de lămâie.

Se adaugă acest amestec deasupra în momentul servirii.


Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu bacon si gutuie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor