Inele de calamar in aluat de clatite

de Panacris in Fructe de mare, 14 Feb 2012 | 5171 vizualizari

 

Calamar gatit "nesanatos" dar deosebit de gustos, acompaniat de cartofi prajiti si salata de fasole verde cu iaurt si usturoi.

 

INGREDIENTE

  • inele de calamar proaspete 400 g.
  • oua 2 bucati
  • faina alab de grau 
  • ulei de palmier 300 ml.
  • lapte degresat
  • sare iodata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inele de calamar in aluat de clatite:

Se pregateste din faina, lapte, oua si un praf de sare un aluat ca pentru clatite, dar un pic mai consistent. Intre timp se incinge uleiul intr/un ceaun. Inelele de calamar se trec prin aluatul obtinut si se pun la prajit in uleiul incins. Se scot inelele dupa ce s/au rumenit pe ambele parti,  se pun pe un servet de hartie absorbant. Calamarul se  serveste fierbinte stropit cu zeama de lamaie sau alaturi de cartofi prajiti si salata de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inele de calamar in aluat de clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lau 1

14.02.2012, 13:49

trebuie sa fie bun

lia maria 1

14.02.2012, 17:22

tare mult imi place calamar-ul a mai ramas ceva si pentru mine

Panacris 1

14.02.2012, 20:26

Mai facem o tura pentru tine Lia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inele de calamar cu gnocchi si sos de iaurt