Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir

de Mitinita in Dulciuri, 25 Aug 2012 | 5283 vizualizari

 

In America este foarte cunoscut "frozen yogurt" ,adica iaurt congelat,o varianta a inghetatei ,dar cu calorii mai putine. Eu am facut putin "fusion cooking" intre bucataria din orientul mijlociu si cea americana si sunt incantata de ce a iesit.
Am folosit petale de trandafiri din comert,la fel am procedat si cu gemul. Creatie proprie scrie pe reteta asta!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml iaurt cremos (am folosit de casa,foarte cremos,nu a fost nevoie sa il scurg)
  • 50 gr gem de trandafiri
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de apa de trandafiri
  • petale de trandafiri uscate
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir:

Gemul se amesteca impreuna cu mierea.Adaugam apa de trandafir si amestecam pana se obtine o pasta omogena. 

Iaurtul se pune intr-un bol,se adauga gemul si se amesteca pana s-a incorporat compozitia de trandafiri. 

Adaugam si petalele de trandafiri si amestecam usor. 

Se da bolul la congelator si dupa 3 ore amestecam cu o lingura,ca sa nu se formeze cristale de gheata. Eu am folosit un mixer,ca sa-mi fie si mai usor. 

La fiecare jumatate de ora amestecam din nou,pana s-a congelat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu gem,apa si petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu iaurt