Inghetata cu nes si mascarpone Delaco

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 4155 vizualizari

 

Pe caldurile astea e foarte buna o portie de inghetata!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. mascarpone,
  • 1 pachetel mic de nes
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar,
  • 200 ml. frisca lichida.
  • 50g de ciocolata
  • 30 de grame de unt
  • dulceata de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu nes si mascarpone Delaco:

Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida, adaugam si pachetelul de ness. Galbenusurile  se mixeaza separat cu zaharul.
Apoi turnam mixul de galbenusuri si zahar, peste cel de mascarpone si friscasi nes si mai mixam putin.

Topim ciocolata cu untul pe foc si lasam sa se raceasca putin.
Punem compozitia mixata intr-o  caserola, turnam din loc in loc ciocolata topita si o introducem in congelator pentru aproximativ 5 ore.
Dupa cele cinci ore, cand am servit inghetata, am adaugat si o lingurita de dulceata de visine!

O bunatate!

TIPS-URI

1

Inghetata trebuie scoasa din congelator si lasata un timp sa se mai dezghete, ca sa putem sa o luam usor din caserola.

2

Puteti sa puneti in inghetata si altceva nu numai nes: fructe proaspete sau de la congelator pe care trebuie sa le striviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu nes si mascarpone Delaco" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inghetat(a)