Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat

de Bucataras Medi in Dulciuri, 20 Aug 2010 | 5156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • o mana fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat:

Intr-un vas se pune pe foc laptele si zaharul si se amesteca continuu pana ce se dizolva zaharul.Se adauga cacao si apoi faina in ploaie amestecand continuu.Lasam pe foc pana cand compozitia are consistenta unei ciulamale apoi dam jos si lasam la rece.

Separat batem albusurile spuma cu cele 4 linguri de zahar.Dupa ce compozitia de cacao s-a racit adaugam in aceasta  galbenusurile ,spuma  de albusuri si fulgii de migdalele.Amestecam bine pentru o buna omogenizare si apoi repartizam compozitia in forme  de inghetata si acoperim cu capacul prevazut cu  bat.Dam la congelator iar cand vrem sa servim tinem cateva secunde  forma de inghetata sub jet de apa rece pentru a iesi mai usor din aceasta iar apoi tavalim  inghetata prin fulgi de migdale.

Pofta buna!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere