Jumari de porc

de Bunica in Porc, 17 Feb 2021 | 9790 vizualizari

 

Am avut nevoie de ceva untura si am luat 2,500 Kg. slanina.Printre  bucatile de slanina s-au gasit si cateva mai impanate:)))))si am facut jumari.Ca tare bune mai sunt!

 

INGREDIENTE

  • 2,500 kg. slanina
  • 200 ml. apa
  • sare dupa gust
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari de porc:

Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie.

Se taie in bucati cam de 2/2cm.

Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa .
Pune vasul pe foc.

Cand incepe apa sa fiarba pune bucati de slanina .
Prajeste-le mana se auresc bine si devin crocante.

Scoate-le din vas ,sareaza si lasa la racit.

Untura obtinuta se pune in borcane si se pastreaza pentru diverse preparate.
Se servesc reci cu ceapa/usturoi si paine calda.......ine are:)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc cu miere si portocala