Feliile de vinete si cartofi se ung pe ambele parti cu ulei si se gatesc pe un gratar fierbinte, pana devin maleabile.
Intre timp, se amesteca ceapa cu patrunjelul, carnea tocata, oul, pesmetul si condimentele si se amesteca bine.
Se modelaza chiftele sub forma ovala, in jurul cozii unei linguri de lemn sau frigaruie.
Se unge o tigaie nonaderenta cu ulei, se aseaza chiftelele in tigaie, se acopera cu un capac si se gatesc cateva minute, pe parte, pana devin aurii.
Intre timp, se adauga rosiile tocate intr-un blender si se tranforma in pasta.
Se toaca usturoiul si chiliul si se soteaza cateva minute in ulei. Se adauga pasta de rosii, se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac si se gateste la foc mediu 10 minute. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se aseaza cate o felie de vanata pe o suprafata curata. La unul din capete, se aseaza cate o chiftea, apoi se ruleaza felia de vanata in jurul chiftelei. Se aseaza intr-un vas potrivit pentru cuptor, uns cu ulei, in forma circulara, pe un singur rand. In centru, se aseaza feliile de cartofi, tot circular.
Se toarna sosul de rosii deasupra si se gatesc in cuptor 20 de minute. Se lasa la racit inainte de a fi servite.
Se servesc cu orez si salata.
1
Feliile de vinete si cartofi si chiftelele se pot praji si in baie de ulei, dar eu am ales varianta ceva mai usoara.