Langosi

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2014 | 5966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • apa calduta
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi:

Punem drojdia intr-o canita, adaugam 1 lingurita de zahar, putina apa calduta si omogenizam.

Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia.

Adaugam sarea, zaharul ramas, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. 

Acoperim vasul cu un servet curat si lasam sa creasca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa infainata si framantam putin pentru a scoate aerul din aluat.

Luam apoi cate o bucata de aluat, o intindem intr-o foaie rotunda, subtirica.

Se prajesc in ulei incins si se scot pe servetele pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc calde cu cas sarat (eu am gasit un cas foarte bun care se topeste, e....senzational!!) si cascaval.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza