Langosi cu branza sarata

de Rocsi in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 8795 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa
Daca tot este concurs cu gogosi pe aici si am vazut atatea gogosi de toate felurile, sotul a vazut intr-o seara langosi si cica ar manca si el. Si cum aveam tot ce imi trebuie in casa, imediat m-am suflecat si m-am apucat de treaba, mai ales ca pe vremea asta rece, chiar imi place sa stau pe langa aragaz. Haideti sa servim langosi calzi si pufosi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina (eu am avut de tara)
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura plina cu smantana de tara
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • ulei pentru rumenit

Pentru umplut:

  • 150 gr branza sarata de oi
  • 100 gr cascaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza sarata:

Aluatul:
Laptele il punem pe foc intr-un ibric pana devine caldut.
Intr-un bol, punem drojdia, zaharul, putin lapte caldut, o lingura de faina si le amestecam bine. Lasam cam 15 minute sa se umfle.
Intr-un bol cernem faina. Adaugam sarea, smantana si drojdia, incepem sa framantam.
Punem laptele caldut, framantam bine pana obtinem un aluat omogen si putin lipicios.
Daca mai este nevoie de faina sau lapte, mai adaugati putin.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul si il lasam la dospit, la loc cald, cam o ora, o ora si jumatate.

Umplutura:
Branza de oi o framantam cu mana intr-un bol.
Adaugam cascavalul ras, le amestecam.
Stropim cu ulei de masa de lucru, rasturnam aluatul dospit.
Rupem 8 bine de dimensiuni aproximativ egale.
Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica si dreptunghiulara.
Punem branza pe o parte din dreptungi, iar cu cealalta venim si acoperim umplutura, presam marginile cu degetele. Procedam astfel cu toate.

Intr-o tigaie incingem ulei.
Rumenim langosii rand pe rand, pe ambele parti, apoi le scoatem pe un platou, pe servetele de bucatarie.

Le servim calde, simple, cu o cana de lapte, un ceai, iaurt sau cum va mai place.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu branza si marar