legume umplute si inabusite

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 6 Ian 2010 | 4097 vizualizari

 

initial am pregatit aceasta reteta dorind sa nu fac prea multa caldura , vara , cu cuptorul . mai apoi am descoperit ca este mai rapida si se economiseste energie calorica [ nu arzi gazul de pomana !!!]

 

INGREDIENTE

  •  o vanata
  • un dovlecel
  • 2 gogosari
  • 500 gr. carne tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar bulion
  • 150 ml ulei
  • 200 gr smantana
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • marar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA legume umplute si inabusite:

  1. vanata, dovlecelul, gogosarul si ceapa se curata.vanata si dovlecelul se taie in bucati cam de 5 cm si se scobesc.
  2. ceapa taiata marunt se prajeste in jumatate din ulei , se adauga carnea ,  orez ,sare , piper , boia , cimbru , ou si faina.
  3. se umplu legumele cu compozitia de carne si se aseaza intr-o cratita ,[ pe un pat din ce a rezultat de la scobitul vinetei si al dovlecelului]
  4. se adauga restul de ulei, bulionul si mararul.
  5. se pune capac si se inabuse la foc potrivit cam 30 min .
  6. se serveste cu smantana.

 

TIPS-URI

1

carnea tocata e mai buna porc+vita

2

marar si cimbru daca nu aveti verzi sunt bune si uscate

3

dovlecelul sa fie cam cat vanata

Daca ti-a placut reteta noastra "legume umplute si inabusite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

mihaelar63 1

06.01.2010, 09:57

imi pare rau pozele sunt mai mari de 1m , trebuie sa invat sa le micsorez

Bunica 1

07.01.2010, 07:28

Bun, bun ! Ti-ai facut debutul !

nadina73 1

19.08.2010, 23:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu mix de cirnati si midii