Macrou la cuptor

de Ancutsa in Peste, 25 Mar 2017 | 6994 vizualizari

 

Macrou la cuptor, cu foi de dafin si coriandru, alaturi de ardei cu crema de branza.

 

INGREDIENTE

  • 10 macrouri
  • ulei
  • sare dupa gust
  • cateva foi de dafin
  • putin coriandru macinat
  • 100 g branza de vaca
  • 50 g unt
  • 3 lingurite smantana
  • 1 legatura ceapa verde
  • cateva ridichi
  • 1 ardei gras rosu
  • lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor:

 

Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza.

 Se asaza pestele intr-o tava unsa cu putin ulei, se mai stropesc cu putin ulei, apoi se presara sare, coriandru macinat si cateva foi de dafin. Coriandrul mi se pare o mirodenie interesanta si aromata. Are note piperate (dar nu e atat de picant, astfel ca pot manca si cei care nu se impaca prea bine cu piperul) si o usoara aroma de lamaie, de aceea am pus mai putina lamaie la final.

 Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox 20 de minute.

 Se prepara crema de branza: se rade branza intr-un castronel, se adauga smantana si untul si se potriveste de sare. Se adauga si ceapa verde tocata marunt si se amesteca bine.

Se spala un ardei gras rosu si se curata de seminte, se umple cu branza si se taie felii.

 

Decorul: se asaza cateva felii de ardei cu branza pe un platou. Din crema de branza ramasa se pot face mici sfere, care se asaza langa ardei si se decoreaza cu felii subtiri de ridichi rosii, se presara susan prajit. Se asaza si pestele, se decoreaza cu frunze de ceapa verde si se stropeste cu putina lamaie.  

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/03/macrou-la-cuptor.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste