Madlene cu lamaie

de laura_n in Dulciuri, 5 Feb 2015 | 6580 vizualizari

 

Cand eram prin liceu, imi cumparam Madlene din comert (imi placea sa le spun magdalene). Erau bunicele, imi faceam pofta, dar dupa ce le mancam, mi se facea greata. Erau cam uleioase, mai ales daca zaceau de vreme multa in rafturi.
Timpul a trecut, iar eu am inceput sa fac selectii alimentare. Asa se face ca mai totul fac in propria mea bucatarie, inclusiv banalele madlene. Sa va spun cat de mare e diferenta intre cele din comert si cele facute in casa? Imensaaa! Da!
Nu aveti nevoie de multe ingrediente, doar cele de baza, eventual o forma de copt madlene si obtineti niste pufosenii gustoase. Piticii mei le-au devorat, chiar sunt gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de gaina
  • 120 gr de zahar brut
  • 120 gr unt gras nesarat
  • 250 gr faina
  • 100 gr iaurt gras natur
  • 1 praf sare
  • 1/2 pliculet praf copt
  • 1 lamaie
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene cu lamaie:

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei.

Intr-un castron, amestecam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma densa.

Intr-un vas mic, amestecam faina cu praful de copt. Astfel, praful de copt va fi distribuit uniform, Adaugam faina peste compozitia de oua si amestecam. Adaugam untul moale si omogenizam compozitia. La final, adaugam iaurtul si zeama stoarsa de la 1 lamaie. Omogenizam. Dam deoparte.

Pornim cuptorul si pregatim forma de copt. Daca aveti mai multe tavi, puteti coace mai multe deodata. Eu am copt in mai multe transe. Cu ajutorul unei linguri, turnam compozitia in forma de copt, nivelam usor fiecare cuib si bagam cu atentie in cuptorul preincalzit. Coacem la foc mediu, aproximativ 15 minute, pana se rumenesc frumos.  

Le scoatem si le pudram cu zahar. Daca doriti un aluat mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar, desi pudrate cu zahar la final sunt destul de dulci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Madlene