Maia pentru paine

de katty in Piine, 26 Mar 2018 | 4882 vizualizari

 

De multa vreme imi propusesem sa fac maia pentru a face paine de casa, dar abia acum am reusit

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina de secara
  • 400 ml apa calduta
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maia pentru paine:

Ziua 1: Amestecam  intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore.

Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa calduta si amestecam bine. Lasam din nou la loc caldut (cca25 grade C pentru 24 ore).

Ziua 3: Mai adaugam 200 gr faina de secara si 200 ml apa calduta, amestecam si le pastram in aceleasi conditii pentru 24 ore  ca in ziua 2. Acum maiaua noastra  va trebui sa fie suficient de acra. Daca nu este o mai lasam la cald o zi.  

Din acest moment maiaua poate fi folosita la paine. Poate fi pastrata la frigider pentru 2 saptamani, dar se poate pastra si in congelator. Se va activa cand va fi scoasa la caldura, aer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maia pentru paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Corinuta 1

26.03.2018, 22:07

Bine de stiu!

oanapl 1

26.03.2018, 23:31

dantes 1

02.04.2018, 16:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu masline Kalamata