Maioneza

de Oana in Sosuri, 2 Mai 2009 | 11327 vizualizari

 

Este mult, mai gustoasa daca o preparam acasa, se face destul de repede si nu e foarte complicat! Ideal ar fi sa consumam cat mai putina maioneza :)

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • o lingura cu mustar clasic
  • sare
  • piper
  • 3/4 litru de ulei
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza:

Se amesteca ingredientele cu mixerul si punem ulei putin cate putin, amestecand in aceeasi directie. Vom folosi cam 3/4 dintr-un litru de ulei. Cand mai avem de adaugat putin ulei, ne oprim si turnam zeama de la o jumatate de lamaie, putin cate putin, amestecand continuu. Turnam si restul de ulei si apoi punem maioneza la rece.

Daca nu doriti sa folositi galbenus crud, se poate inlocui cu un cartof alb fiert, soiul acela mai sfaramicios. Iese la fel de buna!

Maioneza se poate folosi in diferite salate, adaugandu-se o lingura sau doua, depinde de cantitate, sau se poate amesteca cu smantana, iaurt sau usturoi pisat, pentru diverse dressinguri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]