Andra Mihail ne prezintă o rețetă îmbunătățită de salată orientală cu maioneză, cremoasă și delicioasă, perfectă pentru mese festive sau cine rapide. Simplu de preparat și plină de savoare.
Pentru această Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile, sunt necesare ingredientele următoare: cartofi, ouă, ceapă, castraveți murați, măsline, maioneză.
Cum se prepară Salata orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile:
Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă în apă cu sare, aproximativ 20-30 de minute sau până devin moi. După fierbere, lasă-i să se răcească, apoi curăță-i de coajă și taie-i cubulețe.
Toacă mărunt ceapa verde și ceapa roșie. Taie mărunt și castraveții murați.
Fierbe ouăle în apă cu sare, să iasă tari, apoi curăță-le. Scoate gălbenușurile într-un bol. Toacă mărunt albușurile. Fărămițează gălbenușurile într-un bol, adaugă maioneză, sare și piper și amestecă. Adaugă legumele tocate, măslinele feliate, albușurile și cartofii. Amestecă bine toate ingredientele și potrivește gustul cu sare și piper.
Feliază pâinea și asaz-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropește feliile cu ulei de măsline, condimentează-le cu sare, praf de usturoi și puțin pregano. Coace feliile de pâine în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 5-7 minute sau până se rumenește frumos.
Servește salata orientală pe pâine prăjită. Este o bunătate!
La fel de gustoasă este și Salata de telina cu piept de pui, poți incerca și varianta de Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi sau Salata de oua cu ton.