Maioneza de casă se face în mod tradițional, cu gălbenușuri de ou, ulei, zeamă de lămâie și are un gust bogat și o textură densă și cremoasă. Este ideală pentru salata de boeuf sau alte preparate gustoase.
Cum se prepara Maioneza de casă - Rețeta cu reușită garantată
Pune gălbenușurile fierte într-un bol adânc și presează-le bine cu o furculiță ca să se fărâmițeze. Adaugă cele două gălbenușuri crude și o linguriță de muștar, sare și amestecă puțin ca să se omogenizeze toate ingredientele.
Începe să amesteci bine într-un singur sens, cu un tel sau mixer, adăugând ulei treptat și în fir subțire. Pe parcurs, gustă și adaugă sare dacă este necesar.
După ce ai încorporat tot uleiul, adaugă zeama de lămâie și amestecă iar pentru câteva secunde.
Maioneza de casă este gata pentru a fi inclusă în preparatul dorit.
Dacă se întâmplă să se "taie", adaugă o linguriță de apă minerală și mixează compoziția până își recăpăta textura cremoasă.
1
Dacă se întâmplă să se "taie", adaugă o linguriță de apă minerală și mixează compoziția până își recăpăta textura cremoasă.