Mamaliga taraneasca cu branza si smantana

de artistique in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 3993 vizualizari

 

O reteta ce orice femeie trebuie sa stie sa o faca !

 

INGREDIENTE

  • -malai romanesc;
  • -sare;
  • -smantana;
  • -telemea de vaca usor sarata;
  • -margarina;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga taraneasca cu branza si smantana:

Punem o cratita cu apa la fiert, asteptam sa dea in clocot , apoi adaugam malaiul treptat ,amestecand,avand grija sa nu prinda cocoloase. Amestecam bine continutul pana cand se omogenizeaza si acesta incepe sa se intareasca pe masura ce-i amestecat. Avem grija sa fie fiarta bine mamaliga,sa nu aiba consistenta nisipoasa atunci cand o gustam. Amestecam continuu pe foc mamaliga pana cand textura se uniformizeaza.

Dupa ce am luat de pe foc mamaliga, putem sa o punem pe fundul de lemn sa preia forma si sa o lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem cu o ata de consistenta dura, in bucati triunghiulare si le servim cu branza,smanatana,ceapa verde si rosii.

O alta varianta de servire ar fi cea abordata de mine, anume luam mamaliga fierbinte de pe foc, punem intr-o farfurie un cubulet de margarina,o felie de branza,punem peste mamaliga ,astfel va incalzii branza si o va face moale si mai gustoasa,iar margarina se va topi. Punem deasupra mamaligii 2 linguri de smantana ,acum o putem servi cu rosii cherry si ceapa.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

-malaiul folosit de mine a fost unul romanesc mai dur, insa daca doriti o mamaliga cu consistenta mult mai omogena recomand malaiul unguresc care-i foarte bun si mult mai usor de preparat ca cel romanesc, ne avand consistenta asta asa de dura nu prea are cum face cocoloase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga taraneasca cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

artistique 1

18.08.2013, 00:38

Pai nu trebuie sa fii bucatar ca sa faci reteta asta...trebuie doar sa ai talent

Lia_ 1

18.08.2013, 09:25

scuza-ma ca intervin

te rog, uita de margarina chiar daca e mai buna la pret, molecula este identica cu a plasticului;

Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism, se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar si il paralizeaza prin depozitarea in tesuturi. Inima, creierul si circulatia sangelui ar fi astfel puternic afectate.

imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice si transformata, astfel, intr-un produs devenit foarte toxic din cauza proceselor de hidrogenare si apoi de inter-esterificare.

a fost inventata de americani in criza razboiului 2 mondial ca substitut al untului, se numea Margot produsul;

noi punem untul cand preparam toata mamaliga; la fel se face si la restaurant, are un gust mai savuros;

am votat deliciosul meniu traditional

artistique 1

27.08.2013, 22:35

da ai dreptate Lia,dar majoritatea lumii foloseste margarina de aceea am zis margarina...eu de fel nu mananc margarina pe paine ...eu tot unt am folosit in imagini, cel mai gras, ca ala-i ce mai bun, ne fiind rafinat cu tot felul de porcarii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Balmos