Cine ar putea rezista unei porții generoase de Taci și înghite, acest preparat autentic românesc atât de gustos? Toată bunătatea ingredientelor țărănești strânse în această mâncare tradițională.
Pentru a prepara Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare, sunt necesare următoarele ingrediente, mălai, apă, unt, cârnați, slănină, ouă.
Cum se prepara Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare
Pune apa într-o oală mare și adaugă sarea. Pune oala pe foc mediu și așteaptă până când apa începe să fiarbă. După ce fierbe, redu focul la mic. Începe să torni mălaiul în ploaie , amestecând constant cu un tel sau cu o lingură de lemn, ca să eviți formarea cocoloașelor. Continuă să amesteci mămăliga la foc mic, pentru aproximativ 15-20 de minute. La final, adaugă untul și amestecă până se topește.
Taie slănina în bucăți mici, apoi prăjește-o într-o tigaie până se topește toată grăsimea. Scoate bucățelele rămase.
Feliază cârnații și pune-i la prăjit în grăsimea lăsata de slănină, apoi scoate-i pe un platou.
Pregătește o tavă mare și unge-o cu câteva linguri din grăsimea rezultată după prăjit. Pune un strat de mămăligă, adaugă rondele de cârnați, apoi brânză de burduf ruptă în bucăți și brânză telemea fărămițată. Acoperă totul cu alt strat de mămăligă și nivelează frumos.
Cu ajutorului unei linguri, presează mămăliga din loc în loc și sparge câte un ou în locașul format. Adaugă bucățelele de slănină rămasă după prăjit.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 10-15 minute, până se gătesc ouăle.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă puțin la temperat. Servește totul alături de murături. Este o bunătate!
Încearcă și rețeta de Bulz dacic sau varianta de Bulz ciobănesc.
Îți recomandăm și rețeta de Tochitură de porc cu mămăliguță.