Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2013 | 3484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 200 gr faina de malai
  • 250 gr branza sarata de vaca sau oaie
  • 150 gr parmezan
  • 100 ml smantana
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan:

Pentru pregatirea cosuletelor de parmezan, se rade parmezanul, intr-o tigaie antiaderenta incinsa la foc mic se aseaza in forma de cerc

Cand incepe sa capete o culoare aramie se intoarce cu o spatula de silicon pe partea cealalta pt cateva secunde

Pentru a capata forma de cosulet, se ia compozitia asa fierbinte si se pune pe un borcan cu capac de 400 gr, modelandu-se usor dupa capac, cu grija insa sa nu se rupa

Se lasa aproximativ un minut dupa care se ia usor jos ramanand forma de cosulet

Pentru mamaliguta se pune apa la fiert cu putina sare

Cand clocoteste apa se adauga usor faina de malai amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase

Cand devine o compozitie consistenta se ia cu lingura, in mijloc se pune branza rasa si se formeaza "mingute" punandu-se in cosulet

Se decoreaza cu branza rasa si smantana

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]