Mancare de fasole verde

de Giana in Mancaruri de post, 26 Iun 2014 | 15904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole verde
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 rosii sau 1 lingura bulion
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • sare, fulgi de ardei iute
  • usturoi
  • marar proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde:

Se spala fasolea verde si se curata. Se rup pastaile in bucati si se lasa in apa rece. Se pune intr-o cratita uleiul la incins, se caleste ceapa tocata marunt, se adauga rosiile tocate sau bulionul. Se scurg pastaile de apa si se pun deasupra la ceapa, se asezoneaza cu sare si zahar. Se caleste fasolea 10-15 minute amestecand cu o lingura de lemn.

Se adauga apa calda cat sa acopere de un deget fasolea. Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana scade apa pe jumatate si se inmoaie pastaile. La sfarsit adaugam pentru aroma usturoiul pisat, fulgii de ardei si mararul tocat. Aceasta mancare, fiind cu ulei de masline, se lasa sa se raceasca in cratita cu capacul pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta cu usturoi