Mancarica de cartofi cu costita afumata

de Oana in Porc, 11 Noi 2010 | 29107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g coasta afumata de porc
  • o ceapa mare
  • un morcov mare
  • un ardei gras
  • 1 kg cartofi
  • o cutie rosii in bulion (400g)
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi cu costita afumata:

Legumele se curata si se spala, costita afumata se portioneaza. Se pune putin ulei in cratita si se adauga ceapa si ardeiul taiate cubulete, apoi costita si o cescuta de apa calda. Se lasa pe foc 10 minute, amestecand din cand in cand, pana scade zeama. Se adauga morcovul taiat rondele, un litru de apa fiarta si cartofii taiati in sferturi. Se acopera si se fierbe cu capac 20 de minute, pana sunt moi cartofii. Rosiile se taie cubulete fine si se adauga la mancarica. Se adauga sare, piper si frunzele de dafin, se mai fierbe la foc mic 10 minute. Se opreste focul sis e presara patrunjelul verde tocat marunt. Se serveste cu paine moale si gogonele murate :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de cartofi cu carne de porc