MANCARICA DE DOVLECEI

de onuta in Mancaruri de post, 1 Aug 2010 | 17802 vizualizari

 

O MANCARE USOARA DE VARA, SE POATE SERVI CU IAURT RECE.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa
  • un ardei gras verde
  • doua linguri de orez
  • 4 dovlecei potriviti
  • o cana de 250ml.suc de rosii ( sau 4-5 rosii rase pe razatoare )
  • 4 linguri de ulei
  • o legatura de marar
  • praf de piper
  • o lingurita  boia de ardei dulce
  • apa
  • o lingurita de veget
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MANCARICA DE DOVLECEI:

1. Se toaca ceapa marunt si se inabusa cu uleiul si cu putina apa.

2.Intre timp , se spala orezul , se adauga peste ceapa, si se lasa la fiert timp de 10 min. ( pana cand orezul este pe jumate fiert ).

3.Dovleceii se spala , se taie feliute si se pun la fiert impreuna cu ceapa si orezul,;adaugandu se si o canuta de apa calda si putina sare

4.Cand este totul aproape fiert , se adauga sucul de rosii lasand in continoare la fiert la foc mic timp de 15 min.

5.Cand mancarica este gata se adauga mirodeniile: piperul,  boia de ardei dulce si mararul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARICA DE DOVLECEI" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

onuta 1

10.08.2010, 22:36

oana merci mult draguta.

onuta 1

10.08.2010, 22:37

corinuta, esti invitata mereu la masa si tu.

monik 1

20.10.2010, 08:31

arata super bn aceasta manke....am sa o fac si eu..ai de la mine 5,o zi buna iti doresc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]