Mancarica de fasole cu afumatura

de Anamaria Cook in Mancaruri de legume, 3 Aug 2012 | 18778 vizualizari

 

Aceasta este mancarea preferata a copilariei mele si desi inca este pe locuri fruntase pe lista de preferinte, trebuie sa recunosc ca nu o prepar des deoarece britanicii mananca foarte multa fasole la conserva. Dar eu nu rezist fara o fasole buna cu afumatura preparata in casa. Impartasesc cu voi astazi, reteta pe care bunica si mama ne-o facea cand eram mici (cu mici modificari pentru ca nu gasesc toate ingredientele, nu pentru ca nu era buna asa cum o faceau ele).

 

INGREDIENTE

  • o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata
  • o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare
  • un morcov
  • un ardei gras (eu am pus kapia)
  • 100g costita afumata
  • 3 felii carnat chorizo (optional, mie imi place cand gasesc bucati crocante in fasole)
  • un cub condimente de legume
  • patrunjel dupa gust
  • o lingura pasta de tomate
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de fasole cu afumatura:

Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se decojeasca, apoi schimbati apa si puneti la fiert din nou pana se sfarama cand strangeti bobul de fasole intre degete.

Daca folositi fasole la conserva procedati astfel: taiati costita afumata si chorizo in felii subtiri si puneti-le la prajit in putin ulei.

Tocati ceapa morcovul si ardeiul gras si puneti-le la calit peste costita afumata.

Cand legumele s-au calit adaugati fasolea scursa de apa si amestecati bine.

Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa dea in clocot.

Cand apa a inceput sa clocoteasca adugati cubul de legume si amestecati pana se dizolva, potriviti de sare si piper.

Adaugati pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa fiarba pentru inca 15 minute la foc mic. Acoperiti oala cu un capac.

La final adaugati patrunjelul tocat marunt si luati de pe foc.

Eu am servit aceasta buntate cu castraveti murati si gogosari.

POFTA BUNA!!!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu carnati