Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi in Conserve, 19 Oct 2017 | 4235 vizualizari

 

Am avut bucuria de a primi de la Dulceata Gradinii o ladita cu mere bio, sanatoase, nestropite. Si pentru a nu le lasa sa se strice, ca intr-un timp foarte scurt nu le puteam manca pe toate, am ales sa le pun la borcane, ca sa le folosesc la diverse dulciuri. Asa ca daca aveti mai multe mere, puteti sa le pregatiti dupa aceasta reteta si cand aveti nevoie de mere pentru o prajitura, le aveti gata pregatite.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg mere
  • 6 linguri zahar
  • 70 ml ulei
  • 1-2 lingurite scortisoara
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere la borcan pentru deserturi:

Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.

Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o cratita mai mare puneti uleiul.
Adaugati merele rase, pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat de mere).
Presarati si zaharul, apoi puneti cratita pe foc.
La foc potrivit, lasati merele sa scada, timp in care invartiti des in ele, pentru a nu se prinde de oala.
Cand lichidul este scazut bine, trageti cratita de pe foc.

Adaugati scortisoara si amestecati sa o incorporati.
Puneti merele calde in borcane.
Inchideti bine capacele, apoi inveliti borcanele in hartie.
Asezati borcanele intr-o cratita mai larga, puneti apa calduta cat sa acoperiti pe 3/4 borcanele, iar deasupra asezati un prosop de bucatarie.
Puneti cratita cu borcane pe foc, le sterilizati 25 de minute, din momentul in care incepe sa fiarba apa.
Cand sunt gata, puneti borcanele fierbinti intr-o patura si le lasati acolo pana a doua zi, cand s-au racit.
Le pastrati la loc racoros.
Din aceasta cantitate au iesit 4 borcane de 800 gr, 2 de 370 gr si unul de 220 gr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere la borcan pentru deserturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

24.10.2017, 22:01

Multumesc Lau!

mihaelar63 1

31.10.2017, 23:44

Bravo . Nimic nu se pierde , totul se transforma

Rocsi 1

02.11.2017, 19:10

Asa gandesc si eu, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]