Merluciu la cuptor

de elucubratiiculinare in Peste, 31 Ian 2013 | 21326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 buc trunchi merluciu,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 lămâie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță bulion ardei,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare, piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu la cuptor:

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :)) Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se stropește cu zeama de la 1 lămâie, cu vin și suc de roșii. Usturoiul se curăță și se taie feliuțe, apoi se presară în tavă. Amestecăm bulionul de ardei cu 100 ml apă și stropim peștele. Se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.

Servim cu cartofi natur și ornăm cu felii de lămâie. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]