Midii,orez si cartofi la cuptor

de - Andreea - in Fructe de mare, 28 Iul 2013 | 11271 vizualizari

 

Curatatul midiilor...un chin :) .Mai ales daca sunt proaspat culese din mare...Un preparat putin mai amplu care necesita timp de preparare mai indelungat insa rezultatul final merita tot efortul...E prima oara cand fac dar il voi reface cu siguranta !!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg midii
  • 1,5 kg cartofi
  • 500 gr orez
  • 500 gr rosii coapte
  • 2 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • pesmet
  • 20 gr parmezan vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii,orez si cartofi la cuptor:

Midiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se arunca.Lichidul lasat se strecoara si se pastreaza.

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie rondele nu foarte subtiri.

Se spala si se toaca marunt patrunjelul cu usturoiul.

Rosiile se spala si se taie cuburi. ( daca folositi rosii mici taiati-le in patru).

Se unge cu putin ulei un vas pentru cuptor si punem primul strat de cartofi.Se presara sare si piper.

Al doilea strat il facem din midii.

Continuam cu stratul de orez .

Punem din nou un strat de cartofi peste care presaram usturoiul ,patrunjelul,sare,pesmetul,parmezanul,rosiile,piper si putin ulei de masline.

Se adauga lichidul strecurat de la midii fara insa a acoperi integral ingredientele si se uda cu vinul alb.

Se pune in cuptorul incins in prealabil la 220 grade pentru 90 minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate preparatul din cuptor dam la optiunea grill.

Se serveste cald.

TIPS-URI

1

In locul parmezanului se poate pune pecorino.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii,orez si cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

- Andreea - 1

28.07.2013, 13:47

Bya

Bunica 1

28.07.2013, 15:08

Mmmmm ce bun!Caro ma faci sa salivez

- Andreea - 1

28.07.2013, 15:55

Buni Te invit la masa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]