Mini cozonacei

de ionela2682 in Dulciuri, 2 Iun 2011 | 4178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 briose
  • 1 ceasca lapte
  • 1 cub de drojdie
  • 1 ceasca zahar
  • 3 galbenusuri
  • arome:coaja si suc de lamaie
  • zahar si esenta de vanilie
  • 1 ceasca ulei
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura
  • nuca
  • ciocolata
  • 2-3 lg ulei
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonacei:

-zaharul si drojdia se dizolva in laptele caldut.adaugam si aromele

-in lapte adaugam si galbenusurile..incepem sa adaugam faina cat sa obtinem un aluat mai tarisor

-incepem sa framantam adaugand uleiul pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini.

-acoperim vasul si-l lasam sa se odihneasca pana ce-si dubleaza volumul

Umplutura:

-radem nuca si ciocolata peste care adaugam putin ulei

-dupa ce aluatul  a crescut suficient se inmarte in 2 iar cele doua bucati la randul lor in cate 6 mai mici =>12

-se formeaza cozonaceii punand in mijlocul fiecaruia cate o lingura de umplutura

-se vor lasa din nou la crescut

-se ung cu ou,si presara susan ,deasupra

-se coc pana trec testul scobitorii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu umplutura mixta