Aluat 6 mini-tarte:
Budinca de vanilie:
Jeleu de cirese cu visine:
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina, praful de copt si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.
Aluatului rezultat i se da forma de bila, se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.
Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata si decupam6 cercuri mari.
Tapetam o tava de briose cu hartie de copt, asezam aluatul in tava si il "aranjam" presand usor cu mana.
Dam poi tava la cuptorul preincalzit si o lasam vreo 15-20 de minute, pana se rumeneste usor.
Lasam mini-tartele sa se raceasca si pregatim budinca de vanilie.
Budinca de vanilie: intr-un ibric punem 200 ml laptele la fiert.
Intr-un bol amestecam amidonul, galbenusul, zaharul, esenta de vanilie si adaugam treptat laptele ramas.
Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam compozitia precedenta si amestecam la foc mic pana cand se ingroasa si prinde consistenta unei budinci.
Lasam sa se raceasca si pregatim jeleul.
Jeleu de fructe: intr-o craticioara punem fructele, zaharul, amidonul, apa si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Cand budinca si jeleul s-au racit, umplem mini-tartele si punem peste fiecare cate 1 lingura de jeleu.
Dam la frigider pana la servire.
Pofta buna!