Sunt buni si calzi si reci.
Merele se spala, se taie in jumatati, se curata de samburi si se taie felii foarte subtiri.Apoi, se pun intr-o cratita, se toarna apa cat sa le acopere si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar si zeama de la 1/2 lamaie. Cand incep sa fiarba, se stinge focul. Se scot imediat din apa pe o farfurie, sa se racoreasca. Apoi, se pun pe o farfurie asternuta cu servetele de bucatarie, sa se usuce apa bine de pe ele. Se foloseste doar jumatate din pachet. Foaia de foietaj am taiat-o fasii de cate 2 cm, le-am uns cu gem de capsuni, presarate cu zahar si scortisoara . Pe fiecare banda, se pun felii de mere usor suprapuse. Apoi, se ruleaza pana capata forma de trandafir. Fiecare trandafir obtinut se pune direct intr-o hartie de briosa si apoi in tava de copt. Dintr-o foaie, se obtin 12 trandafiri. Se coc la foc potrivit, cam 50-60 minute. Dupa ce s-au copt, se pudreaza cu zahar pudra.
Sunt buni si calzi si reci.