Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel

de nico_nico in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2018 | 6080 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mari
  • 700 gr carne tocata de pui si 300 gr carne de vita
  • 2 vinete mari
  • 1 dovlecel mare
  • 300 gr telemea
  • legume (telina, patrunjel, morcovi, ardei rosu si verde)
  • 1 kg cartofi rosii 
  • pasta de ardei (din borcan pus pentru iarna)
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel:

     Cartofii se pun la fiert in coaja. Cand s-au fiert, se curata de coaja si se taie felii.

Vinetele si dovlecelul se curata de coaja, se taie felii si se prajesc putin in ulei, in tigaie, pana se inmoaie putin.

Intr-o tigaie se caleste ceapa cu legumele, cu putina sare, pana se inmoaie putin, apoi adaugam carnea tocata si se mai lasa pe foc cam 20-25 minute pana se patrunde bine carnea. Sa nu uitam si de pasta de ardei, cam 1 lingura buna.

Intr-o tava mai mare, unsa cu unt putin, punem un strat de cartofi, branza, vanata, dovlecel, apoi carne, branza si iar un strat de cartofi, vanata, dovlecel, carne, branza deasupra sa raman cartofi si branza.

Se da la cuptor circa 30-35 minute pana capata o culoare maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu cartofi, vanata si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]