Musaca de cartofi frantuzeasca

de marieta in Mancaruri cu carne, 6 Sep 2011 | 6130 vizualizari

 

aceasta reteta o pregateam in restaurantul la care lucram in Franta

 

INGREDIENTE

  • 2kg de cartofi,
  • 1 lingura unt,
  • 1/2 kg carne tocata amestec,
  • 1 ceapa,
  • 1/2 lingurita boia de ardei,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • sare si piper dupa gust,
  • 1 lingurita faina alba,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 ou,
  • 1 lingura smantana.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi frantuzeasca:

Cartofii se curata, se taie in 4 si se pun la fiert cu sare. Cand sunt fierti se strecoara de apa si se fac piure cu lingura de unt.

Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste in ulei, apoi se pune carnea si se calesc impreuna pana isi schimba culoarea. Se pune boiaua, sare si piper, apoi bulionul. Se pune un pahar de apa lasandu-se sa fiarba pana scade apa, apoi se pune faina se amesteca bine si daca mai este nevoie se mai picura putina apa sa se faca un sos consistent.

O tava se unge cu ulei, se pune jumatate din cantitatea de piure, se aseaza in strat uniform si se pune toata carnea, apoi se pune restul de piure. Se intinde pe toata suprafata, iar deasupra se pune oul batut cu smantana si un praf de sare. Se da la cuptor pana se rumeneste putin pe deasupra.

Se serveste cu salata de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

adicutza2007 1

03.10.2011, 09:54

Chiar azi am sa incerc reteta ta! Revin cu pareri!

marieta 1

04.10.2011, 11:38

te astept adicutza cu parerile tale!!!!!!!

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc