Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci

de Rocsi in Porc, 26 Ian 2017 | 3905 vizualizari

 

De cand am descoperit acest muschiulet de porc fraged, imi place sa il gatesc in diverse feluri, pentru ca se face repede si se topeste in gura. Acum, l-am condimentat bine, am pus niste fasii de bacon intre pentru un plus de aroma si savoare si l-am servit ca aperitiv, ca fel principal cu cartofi la cuptor si salata/muraturi sau cu un orez cremos cu parmezan. Ce spuneti, va tenteaza?

 

INGREDIENTE

  • 2 muschiuleti de porc
  • 100 gr bacon fasii
  • 1/2 borcan mic de ciuperci taiate
  • 3-4 cate de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri sos teriyaki
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 ml apa
  • 50 ml vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci:

Spalam muschiuletul si il stergem cu servetele de bucatarie.
Il asezam pe tocator, taiem 3 fasii pe lung de grosimi aproximativ egale, insa un capat il lasam intreg.
Intr-un bol, amestecam sosul teriyaki, mustarul, sare, piper, boia de ardei dulce, cimbrul si uleiul. Le invartim bine pana sunt omogenizate.
Cu acest amestec ungem muschiuletul taiat fasii pe toate partile.
Pe lateralele fasiilor de muschi, punem fasii de bacon, deci doar pe cel din mijloc nu punem.

Ii impletim cat mai strans, iar la capatul impletirii ii prindem cu scobitori.
Punem hartie de copt intr-o tava, asezam muschiuletii.
Spalam ciupercile si le scurgem bine.
Usturoiul il curatam si il taiem bucati mari.
Printre impletituri, bagam ciuperci si bucati de usturoi.

Amestecam apa cu vinul, ii dam drumul in tava.
Acoperim tava cu staniol si o introducem in cuptorul incins, cam la 180 de grade C.
Dupa o ora, o ora si un sfert, luam staniolul si mai lasam muschiuletii la cuptor, circa 20 de minute, pana prind o crusta usor rumenita.
Cand este gata, il scoatem din cuptor si il servim cald.

Ce ramane, il acoperim pentru a se pastra fraged.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet impletit cu bacon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

27.01.2017, 18:43

Ma bucur ca va place! Muschiuletul acesta este carnea mea preferata daca pot sa zic asa. Iese mereu asa fraged, nu este gras si se face atat de repede!

-Marius- 1

28.01.2017, 08:57

Rocsi 1

28.01.2017, 17:43

Marius

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu ciuperci in sos de mustar