Napolitane cu caramel şi alune

de madi_marin in Prajituri, 24 Noi 2012 | 17232 vizualizari

 

Desertul de azi e o combinatie dulce-sarat delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de napolitane
  • 250 g unt
  • 3 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g alune sărate fără coajă
  • esenţă de vanilie
  • 4 pătrăţele de ciocolată amăruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu caramel şi alune:

Punem la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Obţinem un caramel clar şi nu foarte închis la culoare pe care îl lăsăm puţin deoparte.

Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 de g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte mărunt, ciocolata rasă şi esenţa. Se amestecă bine compoziţia.

Caramelul se pune din nou la foc mic şi peste el se toarnă compoziţia de unt preparată înainte. Se amestecă continuu până ce s-a dizolvat tot caramelul. se stinge focul şi se lasă până ajunge călduţă.

Se repartizează pe foile de napolitane, apoi se aşează deasupra o greutate. Se dă prăjitura la frigider, apoi se poate tăia în forma dorită.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu caramel şi alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Micutza Luana 1

20.01.2015, 12:00

la favorite!

botcrina 1

20.01.2015, 14:24

shukly 1

20.01.2015, 17:08

alune sarate??? e o prajitura dulce nu sarata...se pun alune nesarate, sau de padure sau nuci, eu o fac cu nuci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert briose Ferrero