Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)

de Satisfyyourcravings in Pui, 26 Aug 2017 | 4362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame orez alb, fiert conform instructiunilor de pe ambalaj
  • 2 oua
  • 450 grame mix de legume (varza alba, ceapa rosie, muguri de fasole, praz, mazare pastai, mazare boabe, ceapa verde etc)
  • 100 de grame bacon, tocat
  • 200 grame piept de pui, gatit (optional- eu am folosit resturile de la un preparat anterior)
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • o bucata de 5 cm ghimbir, ras
  • 2 liguri sos de soia
  • sos picant (optional- eu am folosit Sambal Oelek)
  • ceapa prajita (specific asiatic)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui):

Se bat ouale ca pentru omleta si se prajesc in putin ulei, amestecand frecvent pana sunt aproape gatite, dar inca sunt cremoase. Se transfera pe o farfurie.

Se adauga baconul in tigaie si se prajeste pana devine crocant, adaugand ulei daca este nevoie. Se adauga usturoiul si ghimbirul, se gatesc 30 de secunde, apoi se adauga legumele. Se gatesc 3-4 minute, se adauga puiul, baconul, orezul si ouale gatite inapoi in tigaie, se amesteca cu grija, apoi se adauga sosul de soia. 

Se serveste fierbinte cu sos picant si ceapa crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasi ( Orez prajit in stil indonezian cu legume si carne de pui)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de rosii aromat