Negresa

de Panacris in Prajituri, 3 Mai 2011 | 4298 vizualizari

 

Aseara am achiziţionat o forma de silicon. A trebuit sa o incerc, sa trec peste prejudecatile de a folosi "plastic" in cuptor. A iesit o prajitura foarte buna, deşi tot nu sunt ferm convinsa ca forma de silicon nu e nociva sanatatii!!!

 

INGREDIENTE

  • zahar tos 500 gr.
  • unt 200 gr.
  • lapte 100 ml.
  • oua 4 bucati
  • nuca sau nuca de cocos 100 gr.
  • cacao 60 gr.
  • faina 200 gr.
  • praf de copt 1 plic
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Zahărul, untul, laptele şi 2 linguri de cacao se topesc la foc mic. Din această compoziţie se pun deoparte 20 de linguri. Restul se răceşte şi apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, amestecând continuu. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ făina, praful de copt, coaja de lămâie şi nucile. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.

Se coace la foc potrivit, până se dezlipeşte de pe marginea tăvii. Între timp cele 20 de linguri păstrate se pun pe foc cu restul de cacao şi se lasă se dea în clocot până se obţine o cremă deasă. aluatul scos din cuptor se acoperă imediat cu această cremă, se întinde cu un cuţit, apoi prăjitura se dă la rece. Se serveşte a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de rom