Negresa

de dakris in Prajituri, 6 Feb 2012 | 14612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 500 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata cu lapte sau de menaj
  • 100 g nuci (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pun intr-o cratita laptele, untul/margarina, zaharul si cacaoa si se dau intr-un clocot. Din compozitia rezultata se opresc 15 linguri in care sa adauga ciocolata care se topeste (pt. decor). Restul compozitiei se pune la racit.

Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt stins, faina, esenta de rom, compozitia racita si nucile. Se coace la cuptor cca 30 min. Peste prajitura coapta se toarna ciocolata topita.

Se taie rece.


Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]