Prajitura Desteapta

de getix in Prajituri, 2 Oct 2014 | 9623 vizualizari

 

Pentru cei care iubesc vanilia este prajitura ideala, simplu de facut si rapid

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 9 oua
  • 200 g faina
  • 200 g unt topit
  • 250 g zahar
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • putina sare
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Desteapta:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza o crema.

Peste galbenusuri punem untul topit, rece, apoi faina, cernuta putin cate putin si mixam la viteza mica.

Adaugam si laptele tot cate putin, mixand incontinuu.

Punem si esenta.

Abusurile se bat spuma, apoi adaugam zaharul vanilat si mixam pana se formeaza o bezea lucioasa.

Incorporam putin cate putin albusurile in prima compozitie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si introducem la cuptor pentru cca 1 ora, la 180 grade.  Multi spun sa nu deschizi cuptorul, eu am verificat-o dupa vreo 30 de minute de copt si totul a fost ok. Nu s-a lasat.

 Dupa ce s-a copt se lasa la racit in tava. Bine ar fi sa stea pana a doua zi. Se serveste pudrata cu zahar .  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Desteapta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Panacris 1

03.10.2014, 19:08

getix 1

03.10.2014, 20:16

Multumesc bucatarsi : Ina, Cleme, Adele,Rocsi, Andreea, Claudia, Motan, Alina, ANnca, Daniela, Criss

reisnaor_2006 1

17.10.2014, 09:58

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta