Negresa cu crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 27 Dec 2010 | 27183 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt,
  • 300 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 3 linguri cafea macinata,
  • 3 linguri lapte,
  • 5 oua,
  • 8 linguri faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 1 plic gelatina,
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie:

Blat:

Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin. Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine