Negresa cu mascarpone

de Miha in Prajituri, 14 Ian 2011 | 8550 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 250 g unt
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • ~ 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 250 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul la foc mic sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Ouale se mixeaza foarte bine cu un praf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Adaugam ciocolata racita, apoi faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Intr-o tava 20/30 cm se toarna jumatate din compozitie, apoi punem cate o lingurita de mascarpone foarte rece ( il tinem cateva minute la congelator) din loc in loc. Acoperim cu restul de compozitie cu ciocolata si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza.

Cu un exterior crocant si un interior usor umed, nu e chiar cea mai frumoasa prajitura, dar cu siguranta este una dintre cele mai bune. Am zis! :))

Dupa o idee preluata de la Delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (47)

Miha 1

16.01.2011, 17:28

Dia, stiam eu ca esti o fata dulce rau.

Miha 1

16.01.2011, 17:29

Multumesc Mena draga mea!

diaconta 1

16.01.2011, 17:34

nu se exista alta ca mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]